2011-08-25 15:17:41• hírek • Szatmár.ro

Találkozzunk a Villanyórónál!

Ilyés Gyula csütörtökön vette át a két elektromos órát, amelyet a város ajándékba kapott.

Két új elektronikus órával gazdagodott csütörtök délután Szatmárnémeti. Az egyiket a Vasile Lucaciu utca és az I. C. Brateanu sugárút kereszteződésében helyezték el, a másik a Villanyóránál, azaz a Divatház közelében lett üzembe helyezve. A két időmérő Vasile Lup szatmárnémeti üzletember ajándéka Szatmárnémetinek, s lévén, hogy ajándékról van szó, nem is árulta el a két óra értékét. Egyébként Lup egy budapesti vakációzás alkalmával figyelt fel a köztéri időmérőkre és onnan jött az ötlet, hogy Szatmárnémetinek is szüksége lenne ilyenre.

Ilyés Gyula az üzletember gesztusát követendő példának tartja. - Az ajándékozó jó polgári viselkedésről tett tanúbizonyságot. Nem kér, nem kritizál, nem várja, hogy mások oldják meg a problémákat, hanem saját lehetőségeihez mérten megteszi, amit meg tud - mondta a polgármester.

Elmondta továbbá: a régi Villanyóra egy szerelőhöz került, aki megpróbálja megjavítani, s ha ez sikerül, akkor azt újra kihelyezik valahová a városba. Ha nem sikerülne megjavítani, akkor sem kerül az ócskavasba, hiszen a Villanyóra szorosan kapcsolódik szatmárnémeti múltjához. Rengeteg randevút adtak régen itt, a Villanyóránál való találkozás és a Korzón való sétálgatás a barátokat, jó társaságot, egy életérzést jelentett hosszú éveken keresztül.

Villanyóra a Megyei Múzeumnál

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: